חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דודי כרמל

איך לחסוך במים?

יש חצי בדיחה-חצי אמירה מפורסמת שאומרת שכדי לחסוך מים, פשוט כדאי להתקלח בזוגות. אבל מעבר לשיטה הרומנטית הזו, קיימות שיטות נוספות שיכולות להיות פרקטיות ויעילות, ולחסוך לכם המון כסף על הוצאות המים.

אז איך לחסוך במים? הנה 5 טיפים יעילים

1. השתמשו בחמם מהיר בדוד השמש
2. לוודא שאין פיצוץ בצנרת
3. השקיה חכמה בגינה
4. מחזור מים
5. שימוש בחסכמים

שיטה ראשונה: השתמשו בחמם מהיר בדוד השמש

אם כדי לחמם את המים בחורף אתם צריכים להדליק את הדוד במשך שעות ארוכות, סימן שאתם משתמשים בחמם סטנדרטי. חמם מהיר יכול לחמם לכם את המים בזמן קצר משמעותית, ובכך לצמצם את הוצאות החשמל שלכם. מאיץ החום למעשה מחמם במהירות כמות מים קטנה, שמספיקה בדיוק למקלחת אחת, וככה גם אתם למעשה משתמשים אך ורק בכמות הנדרשת לצורכיכם.

שיטה שנייה: לוודא שאין לכם פיצוץ בצנרת

אם קיבלתם חשבון מים מנופח, יכול להיות שחרגתם מכמות המים החודשית שבה אתם משתמשים לא בגלל שהחלטתם למלא בריכה בדירה. יכול מאוד להיות שבכלל יש לכם פיצוץ של צינור מים. כדי לדעת אם זה מקור הבעיה, פשוט סגרו היטב את ברז המים, ובדקו מה המספר שרואים על גבי המונה. המתינו במשך לפחות 6 שעות, וקראו את המונה שוב. אם בסיום ההמתנה, ראיתם שינוי במספרים על הצג – קיימת נזילת מים סמויה, ויש לתקן אותה

שיטה שלישית: עברו להשקיה חכמה של הגינה

מצב המים בארץ אינו מאפשר השקיה חופשית לגינה, ולכן פותחו בשנים האחרונות פתרונות חכמים לחיסכון במים ובהוצאות עליהם, כמו טפטפות, מחשב השקיה, ממטרות מתקדמות ועוד. כמו כן מומלץ להשקות את הגינה בשעות הבוקר המוקדמות, כאשר אין רוח, והיעילות של ההשקיה גבוהה יותר.

חיסכון במים

שיטה רביעית: מחזרו מים

אם השתמשתם במים לצורך רחצה או שטיפה בבית (מה שנקרא "מים אפורים"), אתם יכולים למחזר אותם ולהשתמש בהם בגינה. למעשה בכמעט מחצית מהמים המשמשים אתכם ביומיום, ניתן לעשות שימוש חוזר. לפי נתונים של חברת "מקורות", אדם מייצר ביום כ- 70 ליטר של "מים אפורים" מדי יום. במילים אחרות, אם במשפחה ממוצעת יש 4 נפשות, ניתן להשקות את הגינה בערך ב- 300 ליטר ליום, שזו כמות נאה לכל הדעות.

שיטה חמישית: השתמשו בחסכמים

אם עדיין אין לכם חסכמים מותקנים על כל הברזים בבית – זה הזמן להתקין. ההתקנה היא פשוטה על גבי פיות הברזים. החסכם הוא מתקן שלמעשה מחדיר בועות אוויר אל המים, ולכן, גם בפתיחה מלאה של הברז, ספיקת המים לא תגבר.

לסיום: טיפ למי שרוצה לתכנן גינה חסכונית במים

לסיום: טיפ למי שרוצה לתכנן גינה חסכונית אם עדיין אין לכם גינה, ואתם לא ממש מתחברים לרעיון של דשא סינתטי, אתם יכולים לפנות לאדריכל נוף שיתכנן לכם גינה בהתאם להקצבת המים השנתית שהקצו לכם. אותו אדריכל יידע ודאי גם להשתמש בצמחים חסכוניים במים, שהם גם חזקים ועמידים באקלים הישראלי.אנחנו מתמחים בתחום הדודים והאינסטלציה, ומשרתים אינספור לקוחות מרוצים, פרטיים ועסקיים כאחד, באזור חיפה ויישובי הסביבה. נשמח לספק לכם עצות נוספות לחיסכון במים. מוזמנים ליצור עמנו קשר בכל עת.

תפריט נגישות