החלפת גוף חימום בדוד

גם דוד השמש המשוכלל והמתקדם ביותר סובל לא אחת מתקלות שונות ומגוונות, כשאחת התקלות השכיחות ביותר היא הצטברות אבנית על פני גוף החימום. מקור המשקעים הוא בסלע גיר שהומס על ידי מי הגשמים, חלחל למי התהום ומשם עשה את דרכו למי השתייה.
מעבר לכך שלאבנית ישנן השלכות שליליות על הבריאות שלנו, הרי שהאבנית גם לא בריאה במיוחד לגופי החימום שבדודי השמש או בקומקומים החשמליים, למשל. כאשר האבנית מצטברת על גוף החימום, היא פוגעת ביכולת שלו לחמם את המים, גורמת לבזבוז חשמל רב ולא אחת אף מוציאה את גוף החימום מכלל פעולה. במאמר שלפניכם נסביר צעד אחר צעד על החלפת גוף חימום בדוד שמש.
בעיקרון מומלץ לפרק את גוף החימום אחת לשנה עד שלוש שנים ולהחליפו בגוף חימום חדש, אם כי לעתים ניתן יהיה פשוט לנקות אותו מהאבנית באמצעות חומץ ביתי או תמיסת מלח לימון.

הוראות בטיחות בזמן החלפת גוף חימום

  • חשוב לנקוט משנה זהירות כאשר עולים לגג, ליידע לפחות אדם נוסף בכך שאתם עולים לגג ובכל מקרה לא לעלות לגג אם אתם סובלים מסחרחורות או חולשה.

  • המים שבתוך הדוד עשויים להיות חמים מאוד, בעיקר במהלך הקיץ. אי לכך, חשוב להיזהר שלא לקבל כוויה כאשר מרוקנים את הדוד.

  • לפני שנוגעים בתרמוסטט או בגוף החימום, חשוב להוריד את הפקק המתאים בארון החשמל ולוודא עם טסטר שאכן לא זורם חשמל למכשיר.
החלפת גוף חימום

לפני החלפת גוף חימום בדוד שמש

לפני תחילת העבודה יש לסגור את שיבר המים הראשי, לרכוש תרמוסטט וגוף חימום חדשים המתאימים לדוד שברשותכם ולא לשכוח לנתק את הזרם החשמלי. חשוב ביותר לרכוש את החלקים אך ורק בחנות מורשית ולהקפיד על רכישת מוצרים המגיעים עם תעודת אחריות למשך שלוש שנים מטעם יצרן מוכר ובעל מוניטין.

סדר פעולות להחלפת גוף חימום בדוד

  • לאחר שסגרתם את השיבר הראשי והורדתם את הפקק (המפסק) של הדוד בלוח החשמל, עליכם להוריד את מכסה הפלסטיק המגן על התרמוסטט וגוף החימום על ידי הברגת הברגים החוצה באמצעות מברג מתאים. לאחר מכן יש לוודא באמצעות הטסטר כי אכן המעגל החשמלי מנותק. בשלב הבא יש לפתוח את האומים המחברים את חוטי החשמל היוצאים מהתרמוסטט (חוטים בצבע חום) לגוף החימום באמצעות מפתח מתאים או פלייר.

 

  • כעת יש לשלוף את התרמוסטט במשיכה כלפי מטה, לנתק אותו מחוטי החשמל, לנתק את ההארקה ולחבר את התרמוסטט החדש שקניתם לחוטי החשמל בלבד. לאחר מכן יש לפתוח את האומים של גוף החימום בעזרת מפתח 15 מ"מ. בשלב הזה המים יתרוקנו מהדוד, אך אם זכרתם לסגור את השיבר, תוך שתי דקות הזרם ייפסק. לאחר שהזרם ייפסק ניתן להשלים את פתיחת האומים.

 

  • כשהדוד מרוקן לחלוטין ממים, יש לשלוף החוצה את גוף החימום ולבדוק אותו. אם הוא מכוסה לחלוטין באבנית, ככל הנראה זהו המקור לבעיה, אך אם הוא נקי יחסית מאבנית, ייתכן שמדובר בבעיה בתרמוסטט. יש להרכיב את כיסוי הפלסטיק על גוף החימום שרכשתם ולהכניס אותו למקום המתאים בדוד. את האומים של גוף החימום יש לחזק בהצלבה ולא לחזק אותם יתר על המידה.

 

  • כעת יש לפתוח את השיבר על מנת לבדוק האם ישנן נזילות בחיבור בין גוף החימום לדוד ואם אכן יש נזילות, משמע הדבר שלא חיברתם את האומים חזק מספיק. לאחר חיזוק האומים ובדיקה נוספת לנזילות יש לנגב היטב את גוף החימום ואת האומים, להכניס את התרמוסטט למקומו, לחבר את החוטים לגוף החימום ולחזק את האומים הקטנים.

 

  • לאחר מכן יש לחבר את ההארקה (החוט הצהוב-ירוק) אל אחד מהברגים הגדולים של הדוד, להרכיב את כיסוי הפלסטיק חזרה, להרים את המפסק בארון החשמל ולהדליק את הדוד על מנת לוודא שהפעולה עברה בהצלחה.

תפריט נגישות